Art Gouda

In mei 2016 heb ik samen met 45 andere geselecteerde kunstenaars in het voormalige Weeshuis in Gouda gewerkt aan het kunstproject Art Gouda. Iedereen kreeg een deel van het voormalige weeshuis om een maand in te werken. De eerste week van juni was het weeshuis open voor publiek en waren alle werkplekken omgevormd tot expositie. Tijdens de werkmaand konden mensen een begeleide tour krijgen langs alle ‘ateliers’. Ik koos een hoek in het weeshuis waar rijen archiefkasten aaneen stonden.
Ik werk graag in serie en had bedacht dat ik de hele maand het hele project al tekenend zou archiveren en het tekeningenarchief zou exposeren. Ik tekende te spullen die andere kunstenaars mee het weeshuis in hadden gebracht, hun gereedschap, hun privédingetjes, potjes, flesjes, brillen, alles.
Na een maand had ik 115 tekeningen van alles dat ik had gezien. Alle tekeningen lagen en hingen in de archiefkasten en het publiek kon inschrijven op het werk dat aan het eind van de expositie met de post werd opgestuurd.
Ik heb natuurlijk nog een flink aantal tekeningen over. Ze zijn allemaal te koop en een aantal kan je via de webshop bestellen voor €50 per tekening.
img_6676img_6841img_6803img_6677