Home is where the artist. 14, Hilversum.

Ik wil alles kunnen schilderen in mijn stijl en met mijn handschrift. Om dit te bereiken moet ik oefenen en wil ik steeds een nieuwe omgeving. Om na te schilderen. Om nieuwe beelden te vinden logeer ik in huizen van mensen die op vakantie zijn. Ik schilder, pas op het huis en zorg voor de beestenboel.

26/12-4/01 Hilversum

IMG_1325

Met kerst en oud en nieuw zit ik in het huis van vrienden van de mensen uit Bussum, waar ik in de zomer zat. Het is een mooi en fijn huis en er is een kat, Gina, een lieve vrijkous. Ik moet de ijskast en de fruitschaal leeg eten, dat is niet makkelijk. Het is veel.
Ik heb ja tegen dit huis gezegd om de vloer: prachtige zwart-witte tegels in de keuken en een waanzinnig visgraat-parket in de woonkamer en de gang. Ik wil de vloeren het liefst alle twee in een schilderij, maar kan geen goede compositie vinden. Gelukkig ligt het parket ook in de gang. In de plee ligt dezelfde vloer als in de keuken. Een plee is ook een soort stoel en die hadden we nog niet gehad.

Het is een lekker huis, maar het is ook winter. Daar ben ik niet zo goed in. Ik moet binnen blijven. Het is een huis met twee kranten per dag, waardoor ik niet aan mijn boek toe kom. En nog minder aan mijn blog. Meestal heb ik in de HIWTA-huizen naast schilderen en voor het beest zorgen, niets anders te doen dan lezen. Ik heb heel wat boeken verslonden, maar die boekslinder stokt hier. Ik verslind de kranten.

De schets van de plee is goed voor een schilderij dat ik midden in de woonkamer maak. Op een flink en dik zeil om de mooie vloer te beschermen. Het is een heerlijk doek om te maken.

FullSizeRender (3)
Als ik een foto van mijn benen in zebrabroek wil maken wegens het rood-wit-zwart, besluit Gina dat zij daar in hoort.

Het schilderij van de plee hangt boven de schouw in de woonkamer te drogen. Bij de kerstboom. Ik hoop dat de huismensen er de humor van inzien. Dit zouden meer mensen moeten doen.

Later maak ik nog een studie van het piepkleine muziekdoosje dat op het nachtkastje ligt. Ik hou van het doosje en ook van de tekening.FullSizeRender (2)